Om Åsa

Pitebo och komiker - två tunga meriter! 

Åsa Ivarsdotter

Jag är 50+, jobbat i 15 år som heltidskomiker. Innan dess tio år på amatörscenen. Sen 2016 har jag sakteliga börjat byta bana och blanda roligt med meningsfullt - Humor och Hälsa!
 
Jag gillar att improvisera och ta in det som sker i publiken och har förmågan att fånga ögonblicken som blir oförglömliga när publiken märker att det verkligen sker i stundens hetta! Det är roligt!
 
Vill du få kontakt? ring noll-sju-noll: 312 88 09
 

Sagt om Åsa:

"Åsas insatser under vår middag var succéartad, hon fick t.om stående ovationer några gånger innan hennes föreställning var klar. Bättre än så här kan det faktiskt inte bli!" (Håkan Bäckström, chef Folkets Hus Umeå)
 
"Åsa sjunger bra, är rolig, men framförallt bjussar hon på sig själv på scenen" (Ronny Eriksson, komiker)
 
”För att du med mod, musikalitet, humor och ett varmt hjärta tagit hand om Bubbens publik” (Bubbenpriset utdelat av Lasse Eriksson 2013 av författare och ståuppkomiker)
 
”Måste ses!” (Babben Larsson, komiker)
 
"Åsa Perssons föreställning är underhållande och på gränsen till obekväm. Hon driver med sådant som andra försöker gömma, glömma och förmildra. Och så får hon också publiken att gråta, men av skratt då givetvis." (Tidningen TTELA Vänersborg)
 
"Åsa:s intåg på Pite Havsbad har varit och är succéartat,  hon har med sitt sätt att "bjuda på sig själv" blivit ett dragplåster som står sig mycket väl i konkurrensen även jämfört med mer etablerade artister.”(Bo Eriksson, dåvarande nöjesansvarig Piteå Havsbad)
 
"Med en fenomenal fingertoppskänsla framkallar Åsa Persson skrattsalva på skrattsalva från sin publik som hon fångar från första stund hon intar scenen."(Anna Jirstrand Sandlund, dåvarande programchef Kulturens Hus, Luleå)
 

Citat från krönika, Januari 2007:

"Belinda Bengtsson i tajt leoparddress är en skön syn och Åsa Persson vet om det och suger och smackar på karamellen och att Belinda pratar pitemål spelar ingen roll, för självförtroendet är grandiost, så varför dra in magen?
”Bjuda på sig” är bara förnamnet och salongen vrålar och jag också…
(Olle Lundqvist, Tidningen Norra Västerbotten)
 

Priser till Åsa

Årets Pitebo 2008:

"...för att stå som en typisk Piteåbo i världen, ha en styrka av underfundighet och gå in i sina karaktärer med en känsla för tajming av repliker och en mjuk typ av humor som de flesta gillar."

Årets Pitekvinna 2004:

"Genom att låta sina drömmar bli synliga har Åsa visat oss att allt är möjligt. Med sin krativitet och seriositet är hon en sann inspirationskälla"

 

Vinnare av Bästa Monolog i Nordisk Revymästerskap i Vigge, Östersund 2004. Första pris till Sverige.

Juryns (Tore Skogman, Jon Skolmen, Per Larsson) utlåtande:
"Med gott hjärta bjuder hon på sig själv - Hanterar publik med elegans och skicklighet. Poängerna haglar över publiken som tjuter av skratt till igenkännelsen. Lyckades utan att driva monologen för långt!"
 

Piteå Kommuns Kulturstipendium 2003:

"Åsa är en modig kvinna som med sina Scenkvällar uppnått sitt mål "att beröra". Faktiskt så bra, att många av oss som velat bli berörda inte fått plats. När Åsa blandar sin humor med musik blir det något alldeles särskilt. Något som berör på ett varmt och hjärtligt sätt. Åsa har också visat, att hon är en av dem som klarar att föra Piteås goda arrangörstradition vidare."
 

Bubbenpriset, 2003 (humorpris):

Juryns (Ronny Eriksson, Lasse Eriksson, Agneta Burström, Ulf Johansson) utlåtande:
"För att du med ett varmt hjärta tagit hand om Bubbens publik"
 
 

 

Som nordisk mästare i Revy-Monolog, egen talkshow i SVT och producent av egna krogshower m.m. kan du vara säker på att jag klarar i princip alla typer av uppdrag.