Detta har hänt och händer!

 Kort om min bakgrund:

Men....Ska man försöka sig på en sammanfattning av alla år på några rader, får det bli så här:

Mellanstadiet i skolan: Roliga timmen. Jag spelade mest Brasse och roliga gubbar. Jag var tydligen inte snygg nog för att spela Agneta i ABBA.

Högstadiet: Gjorde shower för hela skolan till jul och examen med mer eller mindre lyckat resultat.

Var cool i några år och gjorde ingenting på scenen. Desto mer utanför. Samlade erfarenhet skulle man kanske säga. När jag sen var 24 år och 2-barnsmor och egenföretagare, så fick jag frågan om att vara med i den lokala nyårsrevyn. YES! Sa jag. Fritidsproblem...?? Nä.

10 år senare hade jag ett eget coverband och tagit över producentskapet över revyn. Det höll i ett par år (med företagande och familj m.m)

Så en dag 2002, bestämde jag mig för att sluta med det ideella och tidskrävande jobbet med amatörrevy. Och så startade jag eget inom show-biz! Mitt bästa beslut hittills i livet!

Våren 2003 hade min krogshow "Scenkväll" premiär, med gästartister men framförallt med mina syskon, som vi kallade "The Bristärs:

Ja, ni kanske fattar själva hur roligt det här var. Sex syskon på scenen och succén var given. Vi gjorde massor av Scenkvällar under åren 2003-2006.

Några av dessa kvällar fick jag även ta emot utmärkelser som: Bubbenpriset, Piteå Kommuns Kulturstipendium, Företagarnas Kreativitetspris och Årets Pitekvinna. Fantastiskt.

Tack vare dessa kvällar, fick jag sedan frågan att jobba på Piteå Havsbad, med krogunderhållning tre kvällar i veckan. Det tackade jag ja till och fick plötsligt både lediga helger och en fast scen. Att träna på. Och träna. Ibland för en publik på 15 personer och ibland för 2000. Ibland fylleskallar på firmafest, ibland högtravande, ibland folk från utlandet (med roliga språkmissförstånd) och för det allra mesta trevliga, glada och mycket nöjda gäster!

Det gav ringar på vattnet och jag fortsatte att leva som heltidskomiker i Norrland.

Tack vare dessa kvällar, fick jag sen frågan från SVT att komma och söka jobbet som programledare för deras nya regionala talkshow "Eftersnack" (som f ö hade arbetsnamnet scenkväll...!! spooky)

och trots (eller tack vare?!) min totala okunskap om hur man skulle vara som programledare, så fick jag jobbet! 2007-2009 gjordes 119 program, både i direktsändning och "live on tape". Under denna tid fick jag även ta emot titeln: Årets Pitebo. Och gå igenom en skilsmässa och ett dödsfall i familjen. Jag fortsatte alltså att samla på livserfarenhet.

och Tack vare dessa TV-kvällar med det norrbottninska folket, (ja, inte BARA det:-) har jag kunnat försörja mig och turnera runt om i länet och roat och pratat och sjungit mig fram. Ja, jag får erkänna att jag även varit utanför länets gränser. Många ggr:-) "det är långt mellan jobben" som jag brukar säga när man är norrländsk komiker. Skåne och västkusten är hittills mina favoritresemål när det gäller att exportera min humor.

Mellan 2010-2013 har jag turnerat med Monica Lindgren och showen "Mens Night" (både ettan och tvåan). 2013 tillbringade jag ockå 5 månader i Frankrike, där jag drev ett Bed & Breakfast i Antibes. Mer om det kan du läsa om på min blogg: http://ivarsdotter.blogg.se

November-December 2013 var det premiär för "White Christmas" i sambarbete med Monica Lindgren och Skellefteå Folkpark. Den har också spelasts i Piteå (och Skellefteå igen, på Nordanå) under julsäsongen 2014.

Däremellan, företagsgig och Bygdegårdsturné med "Personligt Persson" i samarbete med Riksteatern.

2015 blev ett märkligt år, med både sjukdom och dödsfall i familjen. Jag bromsade in och pausade. Men det innehöll även glädjeämnen som barnbarn, bröllop och ny kärlek!

2016 blev bättre och jag ger mig även in i hälsobranchen! Humor är väl ändå det bästa hälsan, men förutom det - ett samarbete med Piteås bästa näringsterapeut, Kristina Berglund. Vi har roliga events med både näring och skratt som innehåll! Det mest meningsfulla jag gjort hittills.

2017 ger jag näring åt både kropp, själ, fritid, arbete, barn, barnbarn och nytt hus! Om jag aldrig förr upplevt "flow" - så vet jag att det gör jag nu! Själen är på förarplatsen, vilket innebär att jag kan vara trygg med att jag är på rätt plats! Och jag har väldigt roligt just nu! Har så många olika uppdrag och verkligen älskar mitt jobb/mitt liv!

2018 ägnar jag mer och mer tid till PM International som jag jobbar med, som fristående distributör för näringstillskott. Det har förändrat mitt liv och många andras till det bättre! Går alla kurser och utbildningar jag kan och nätverkar med andra runt om i Europa för att lära mig mer om celler och cellnäring! Fatta kroppens egen självläkande förmåga...! Helt magiskt!

Men fortsätter på scenen och har turnerat med Norrbottensmusiken bl.a. i en föresetällning som heter "Leva Livet" med inspiration från Lill-Babs musik <3

 

2019 Gör jag allt från underhållningsjobb inom humor, föreläsningar på olika teman, till att coacha folk att stå framför publik, personlig feedback och hjälpa människor med förändring.

2020 Alla vet vad som hände då.. pandemin! Från föreläsningar och turnerande, till att jobba hemifrån och då tycker jag det är enklare med hälsa än med underhållning:-) (eftersom jag älskar en Live-publik!)

2021-2023 Knaggligt tar sig kulturbranchen fram och jag gör scenframträdanden, små konserter och föreläsningar.  I en väldigt liten skala drar jag igång "Magistugan" med en kollega, där vi hjälper människor att gå världens längsta halvmeter - från huvudet till hjärtat <3. Vi samtalar och har verktyg för att utforska det själsliga landskapet tillsammans.

Men främst är mitt uppdrag att få folk att fatta hur magiskt det är med cellnäring till våra kroppar! Gärna med lite humor inblandat! 

Välkommen att höra av dig med förfrågningar och idéer!